Mieszanka do pieczenia kruchych ciasteczek maślanych
Składniki
mąka pszenna, skrobia pszenna, cukier, proszek do pieczenia (kwasowe difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu), sól, skrobia, aromat.
Do miski miksującej włóż masło i jajka. Mieszaj do uzyskania kremowej konsystencji za pomocą elektrycznego miksera ręcznego (trzepaczki). Dodaj mieszaninę do pieczenia i szybko zagnieć ciasto.
Ciasto wlać do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdkową lub prasą do ciasta. W razie potrzeby wyciskaj małe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku na środkowej półce. Czas pieczenia może się różnić w zależności od grubości i wielkości ciasteczek.
Data ważności: 01,08,2025.
Pojemność : 500g
Kraj pochodzenia: NIEMCY
Do każdego zamówienia daje coś GRATIS :)