Na tej aukcji chciałabym zaproponować Państwu w pełni naturalny Miód czekoladowy czyli kremowany miód z dodatkiem naturalnego kakao w ozdobnych słoiczkach Miś 2023r. Słoik 150ml 220g. Między sobą mówimy na niego Naturalna Nutella.
Miód pszczeli jest naturalnym produktem wytwarzanym z nektaru kwiatowego lub spadzi. Soki nektaru bądź spadzi są zbierane przez pszczoły następnie przerabiane w ulu i wzbogacane w substancje wytwarzane przez pszczoły (m.in enzymy). Dzięki pracy pszczół miód stopniowo dojrzewa i jest składowany w zasklepionych plastrach pszczelich. Dobry miód pszczeli wcześniej czy później krystalizuje. Krystalizacja przebiega w miodach wiosennych szybko, bo już w kilkanaście dni po miodobraniu. Przyczyną tego jest zwiekszona zawartość glukozy. Dłużej nie krystalizują miody z większą zawartością fruktozy, jak np . miód akacjowy. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję. Miód krystalizując jaśnieje,np.płynna ciemna spadź robi się jasno-szaro-zielona. Miód skrystalizowany zwany inaczej krupcem nieprawidłowo jest w języku potocznym określany jako scukrzony i nie może być kojarzony z cukrem występującym w handlu.
Miód skrystalizowany można doprowadźić z powrotem do płynności (potok), bez utraty jego cennych właściwości, wolno podgrzewając go do temperatury 42'C. Najlepiej jest przywrócić płynność miodu podgrzewając go w kąpieli wodnej.
W Makowie Mazowieckim na ul. Gen Pułaskiego 2i prowadzimy własny sklepik. Punkt w którym również Państwo mogą nabyć nasze produkty. W sprzedaży posiadamy Miody oraz produkty pszczele z własnej pasieki, pozyskiwane z regionu Zielone płuca Polski ,,Natura 2000".