Witam i serdecznie zapraszam do zakupu naturalnego miodu pszczelego z mojej pasieki
Produkty pszczele, które oferuje są w 100% naturalne, niestandaryzowane, nie filtrowane, nie przegrzewane. Co zapewnia zachowanie ich wszystkich prozdrowotnych właściwości.
Oferuje dokładnie to co dały mi pszczoły
Cena dotyczy jednego słoja naturalnego POLSKIEGO miodu o pojemności 0,72 litra i wadze netto 1 kg. Miód odebrany na przełomie maja i czerwca 2023 r.
Miód kremowany, a nie rozgrzewany. W trakcie tego procesu nic się do miodu nie dodaje, ani nic się z niego nie zabiera Świeży miód rzepakowy ma konsystencję płynną, jednak z uwagi na dużą zawartość cukrów prostych, zwłaszcza glukozy, szybko (nawet po upływie kilku dni od miodobrania) zaczyna się krystalizować i twardnieć. Dlatego dużą popularnością cieszy się miód rzepakowy kremowany. Technika jego przygotowywania polega na długotrwałym, mechanicznym mieszaniu świeżo pozyskanej patoki (czyli produktu w stanie płynnym) aż do momentu krystalizacji. Miód kremowany ma konsystencję margaryny, lub gęstego majonezu. Jest łatwy do wyjmowania z naczynia i rozprowadzania po pieczywie.
Miód rzepakowy jest bardzo słodki, dlatego niektórzy słodzą nim kawę, herbatę, ciasta. Niestety – wysoka temperatura niszczy właściwości odżywcze miodu, dlatego aby cieszyć się pełnią smaku, ale i zdrowia, należy dodawać go do produktów, których temperatura nie przekracza 40 stopni. Miód rzepakowy wzmacnia organizm, dostarcza dużo glukozy, jest o wiele zdrowszy niż słodycze. Świetnie sprawdza się mieszanka: ciepła woda z miodem i cytryną. Kiedy organizm jest osłabiony najlepiej zaczynać dzień od takiego bardzo zdrowego izotoniku. Właściwości miodu rzepakowego docenią przede wszystkim osoby, które mają kłopoty z ciśnieniem i sercem, chorzy na miażdżycę. Zalety miodu wykorzystuje się w kosmetyce – jest to składnik maseczki na twarz czy włosy. Substancje zawarte w miodzie rzepakowym stymulują metabolizm organizmu. Sprawdzi się w trakcie leczenia stanów zapalnych dróg oddechowych. Wzmacnia serce, dzięki zawartości potasu i magnezu normalizuje ciśnienie krwi. Miód rzepakowy regeneruje organizm osłabiony wysiłkiem psychicznym lub fizycznym. Wspomaga pracę wątroby i pęcherzyka żółciowego, wpływa korzystnie na układ pokarmowy – pomaga pozbyć się zgagi i wrzodów. Miód wykorzystuje się jako lek na oparzenia – po przyłożeniu w podrażnione miejsce chroni skórę przed powstaniem pęcherzy i rozwojem zakażenia. Miód rzepakowy jest najszybciej przyswajalny przez organizm, w porównaniu z innymi miodami.