Przedmiotem sprzedaży jest Miód Wielokwiatowy z własnej pasieki nr 14113522 Pasieka Pszczółka Maja. Miód w szklanym słoiku o pojemności 460ml 650g Waga miodu.
Miód pszczeli jest naturalnym produktem wytwarzanym z nektaru kwiatowego lub spadzi. Soki nektaru bądź spadzi są zbierane przez pszczoły, następnie przerabiane w ulu i wzbogacane w substancje wytwarzane przez pszczoły (m.in enzymy). Dzięki pracy pszczół miód stopniowo dojrzewa i jest składowany w zasklepionych plastrach pszczelich. Dobry miód pszczeli wcześniej czy później krystalizuje. Krystalizacja przebiega w miodach wiosennych szybko, bo już w kilkanaście dni po miodobraniu. Przyczyną tego jest zwiekszona zawartość glukozy. Dłużej nie krystalizują miody z większą zawartością fruktozy, jak np, miód Akacjowy. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję. Miód krystalizując jaśnieje np.płynna ciemna spadź robi się jasno-szaro-zielona. Miód skrystalizowany zwany inaczej krupcem nieprawidłowo jest w języku potocznym określany jako scukrzony I nie może być kojarzony z cukrem występującym w handlu. Każdy rodzaj miodu krystalizuje w charakterystyczny dla siebie sposób- może składać się z drobnych kryształków, średnich i grubych.
Miód Wielokwiatowy może być pomocny:
- stany alergiczne dróg oddechowych
- wyczerpanie fizyczne i psychiczne
- układ krążenia
- sercowo- naczyniowy.
Polecam produkt w 100% naturalny