Ocet jabłkowy produkujemy od 2001 roku. Jesteśmy pierwszymi lokalnymi producentami octu jabłkowego w Polsce i pierwszymi sprzedawcami octu jabłkowego na allegro.
Pamiętamy czasy, jak na allegro nie było w ogóle octu jabłkowego, to był rok 2005.
Ocet produkujemy z jabłek pochodzących z naszego sadu. To nie jest sad przemysłowy, tylko duży sad przydomowy. Mamy łącznie 15 dojrzałych drzew jabłoni z czego trzy mają ponad 50 lat.
Nasz ocet jabłkowy jest produktem żywym, po naturalnej fermentacji i leżakowaniu. Nie potrzebuje żadnej pasteryzacji, gdyż wlany do butelki może stać w niej latami. Oprócz matki octowej posiada bogactwo flory bakteryjnej, enzymów, aminokwasów, pektyn, polifenoli oraz znacznie więcej witamin i minerałów, ponieważ w procesie produkcji biorą udział całe jabłka wraz z gniazdami nasiennymi.
Na litr naszego octu jabłkowego przypada 0,8 kg kilograma całych jabłek!