Orzechówka.
Nalewka z orzecha włoskiego to jeden z najpopularniejszych sposobów na poradzenie sobie z różnymi dolegliwościami żołądkowymi. Nalewka z orzecha włoskiego pomaga między innymi w wirusowym zakażeniu układu pokarmowego.
Proporcje : 1: 2, alkoholu około 45%
Nie rozcieńczam wodą.
Przepis znany jest tylko mi , z dziada pradziada.
Wskazania:
stany zapalne i zakażenia przewodu pokarmowego,
zaburzenia trawienia, biegunka, wzdęcia,
bóle brzucha,
osłabienie,
choroby zakaźne, skórne (okłady),
choroby wirusowe ,
schorzenia wątroby, trzustki, śledziony i pęcherzyka żółciowego,
pękanie i przepuszczalność naczyń krwionośnych,
nadmierna potliwość (kąpiele),
pasożyty jelitowe,
choroba wrzodowa,
stany zapalne narządów płciowych (płukanki).
profilaktyka przeciwnowotworowa.
POJEMNOŚĆ BUTELECZKI : 100ml
Butelka szklana brązowa z zakrętką ( unikamy promieni słonecznych)
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Termin przydatności do trzech lat.
Propozycja stosowania :
Pić 3-4 razy dziennie po 5 ml w chorobach przewodu pokarmowego, moczowego. To bardzo silna nalewka, należy ją rozcieńczać z wodą.
Zewnętrznie stosować do płukania po rozcieńczeniu w wodzie 1 łyżki nalewki na pół szklanki wody lub do przemywania: opryszczki, ropnie, owrzodzenia, odparzenia, wypryski przemywać nalewką 4 razy dziennie.
Mało kto wie !!
Poza tym stosowana regularnie w dawce dwóch łyżek dziennie rozcieńczonych z wodą, pomaga przy niedoczynności tarczycy, Hashimoto oraz wszelkich zakażeniach bakteryjnych, wirusowych i grzybiczych
Wierzę, że natura daje nam wszystko, czego potrzebujemy, by być szczęśliwym i zdrowym, wystarczy po to sięgnąć i uwierzyć.
Butelka 100ml. - 50 zl