Piec
Nowy ,gotowy Tunelowy Piec Chlebowy i do Pizzy wykonany ręcznie w tradycyjnej technologii, z termoodpornej plastycznej masy ceramicznej na bazie czerwonej gliny triasowej o zwiększonej odporności na wysoką temperaturę. Masa nie zawiera dodatków chemicznych ani żadnych innych substancji szkodliwych dla zdrowia. Sezonowany nie mniej jak 4 miesiące.
Podstawa pieca podniesiona od palety co umożliwia podłożenie np. zawiesi lub rurek w celu łatwiejszego ustawienia . Spód pieca ( palenisko ) 3 warstwowe o grubości nie mniej jak 10 cm, wyłożone płytkami szamotowymi z lekkim spadkiem w kierunku przodu ( wygodne wkładanie i wyjmowanie wsadu)
Strop owalny o podstawie 120 x80 cm (3 warstwowy) grubość 12 cm z wyjściem kominowym fi 150 ze stali kwasowej usytuowanym z przodu.
Drzwiczki – pokrywa 3 warstwowa (blacha + materiał termiczny + drewno.
Masa i wielkość pieca gwarantuje utrzymanie właściwej bezwładności cieplnej. Piec fizycznie testowany podczas pieczenia chleba i innych potraw . Do ustawienia wewnątrz i na zewnątrz pod zadaszeniem.
Waga 490 kg.
Podstawa z betonu termicznego 120 głębokość x 80 przód.
Wysokość zewnętrzna 53-55 cm.
Wnętrze – palenisko 95 x 60 cm, wysokość 40 cm.
Szerokość otworu wsadowego 46 cm , wysokość 26 cm.
W wylocie spalin – kominku obsadzona rura kwasowa fi 150 z
możliwością dalszego podłączenia
Piec dostarczany w stanie gotowym do użytku z instrukcją obsługi, w razie potrzeby chętnie udzielę dodatkowych informacji, czas dostawy 3-4 dni robocze
W razie potrzeby udzielenia dodatkowych informacji chętnie służę pomocą.
Zanieczyszczenie środowiska, powszechne stosowanie środków chemicznych, żywność szpikowana spulchniaczami, wypełniaczami i ulepszaczami, pozbawiona smaku i aromatu – wszystko to sprawia, że wiele osób z nostalgią wspomina smaki dzieciństwa. Rośnie też grono entuzjastów żywności przygotowanej samodzielnie, w oparciu o tradycyjne, znane od lat receptury. Nasz Piec chlebowy pomoże Państwu w przygotowaniu wielu smacznych zdrowych wypieków.