Witamy i zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Nasza firma oferuje Państwu w pełni profesjonalne piece do pizzy opalane drewnem lub gazem. Budową pieców zajmujemy się już ponad jedenaście lat i mamy wiele realizacji na naszym koncie , które można zobaczyć na stronie FB Pompeii – piece chlebowe & pizza.
Piece które budujemy są robione od podstaw ręcznie z cegły szamotowej najwyższej klasy ( nie robimy pieców z prefabrykatów , odlewów betonowych ) palenisko / powierzchnia robocza wykonujemy z grubego wielko formatowego szamotu lub z płyt Biscotto di Sorrento by Saputo spod Neapolu które sami sprowadzamy.
Nasze piece są w pełni izolowane wraz z paleniskiem gdzie utrata ciepła po wygaszeniu to około 10-15 oC/h.
Wypiek pizzy Napoletany to 90 sekund.
Piec który Państwo dostają jest już wygrzany i praktycznie gotowy do pracy.
Posiadamy zaświadczenia do sanepidu.
Prezentowany piec to Neapolitan 110
Podstawowe parametry :
Waga --- 1500 kg
Szerokość --- 145 cm
Wysokość --- 205 cm
Szerokość wejścia --- 50 cm
Temperatura 400 – 500 oC
Maksymalna ilość pizzy w piecu przy drewnie – 4szt przy gazie 5szt
Czas nagrzania zimnego pieca to około 1,5 - 2 h ( w zależności od jakości drewna )
Każdy piec robiony jest na solidnej stalowej podstawie , posiada termometr , granitowy blat oraz drzwiczki.
Podana cena jest już za piec wykończony mozaiką , płytą paleniskową szamotową i palnikiem gazowym manualnym.
Cena pieca bez palnika 18000zł
Gwarancja 24 miesiące
Transport nie jest wliczony w cenę.
Wieloletnie doświadczenie i materiały najwyższej jakości pozwalają nam zbudować piec jakiego potrzebujesz.
Zapraszamy do kontaktu