Wypróbowany w boju – na podstawie testu porównawczego. Połowę ciasta zrobiłem bez polepszacza – drugą z nim m w środku (dodatek 0.5% wagi ciasta). Ciasto wyrasta wyższe, nie opada w trakcie pieczenia, nie opada w trakcie studzenia. Jedyna wada – że trzeba kupować workami po 10 kg. Stąd dzielę się tym co kupiłem bo jest to ilość nie do przerobienia w rozsądnym czasie.
Opakowanie zawiera 250 g polepszacza . Wystarcza to na przygotowanie 50 kg ciasta. (dodajemy 5g na każdy kilogram)
Produkt nie zawiera żadnych sztucznych składników E…
Opis ze strony producenta:
Kamerun Suprima to dodatek wypiekowy przeznaczony do produkcji kajzerek oraz pieczywa pszennego zwykłego, wyborowego i pół cukierniczego produkowanego w warunkach rzemieślniczych i piekarniach przemysłowych. Znacznie podnosi walory organoleptyczne wyrobu gotowego.
Skład: MĄKA PSZENNNA, MĄKA SOJOWA, preparaty enzymatyczne [nośnik: PSZENICA], środek do przetwarzania mąki: wit. C. Produkt zawiera PSZENICĘ, SOJĘ. Produkt wytwarzany jest na linii przetwarzającej również JAJA, produkty MLECZNE (łącznie z LAKTOZĄ) i SEZAM.
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna: 348 kcal
Tłuszcz: 5.64 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.28 g
Węglowodany: 52.38 g
- w tym cukry: 1.64 g
Błonnik: 3.25 g
Białko: 17.35 g
Sól: 0 g