Na zdjęciach oferowany egzemplarz. Książka z prywatnego księgozbioru, stan bardzo dobry - nieczytana bez śladów użytkowania. Środek czysty, blok spójny.
Od naturalnego źródła życia do słodkiej trucizny! Cukier naturalny wymyślony przez naturę umożliwia prawidłowy przebieg reakcji chemicznych w procesie przemiany materii, zachodzących codziennie w naszym organizmie. Jest niezbędny dla zdrowia. Cząsteczki cukru stanowią paliwo dla komórek, dzięki nim funkcjonują nasze ciało i umysł. Drugi rodzaj cukru, oczyszczony biały kryształ, został opracowany przez przemysł spożywczy. Jadany w dużych ilościach ma dla organizmu zgubne skutki: powoduje nadwagę, cukrzycę, nadciśnienie, próchnicę, a nawet depresję. Autor ostrzega w swojej książce przed niefrasobliwym traktowaniem tego zagrożenia. Przedstawia genezę chorób uwarunkowanych nadmiernym spożyciem cukru, zwraca przy tym szczególną uwagę na niebezpieczne skutki spożycia cukru przez dzieci.Podpowiada, jak rozszyfrowywać etykiety na produktach spożywczych: cukier często jest ukryty pod różnymi niewiele nam mówiącymi określeniami. Autor radzi także, jak można bez cukru zdrowo gotować, jeść i żyć, unikając w ten sposób cukrowej pułapki.