Książka jak nowa. Raz przeczytana.
Powrót do prostego smacznego jedzenia, do tradycyjnych polskich kasz. Kuchnia bez mięsa i z małą ilością glutenu.
Maia Sobczak inspiruje, jak gotować pyszne potrawy z kasz, łącząc tradycję i nowoczesne trendy kulinarne. Jej kuchnia jest lekka, zdrowa i pachnąca.
Choć jest podstawą tradycyjnej kuchni polskiej, ze stołów wyparły ją na wiele lat ziemniaki. Teraz ponownie wróciła do łask, stając się jednym z najmodniejszych produktów. Prosta, pyszna solo lub w towarzystwie – taka właśnie jest kasza. Można z niej przygotować zdrowe śniadanie, sycący obiad i lekki deser. Maia Sobczak, autorka popularnego bloga "qmamkasze", przekonuje, że warto sięgnąć po to, co mamy w zasięgu ręki i przypomnieć sobie smaki dzieciństwa.
Dobrze jest powrócić do korzeni, podłączyć się do naturalnego potencjału ziaren i zbóż, fajnie jeść i zarażać pozytywną energią innych.
"Qmam kasze" zawiera ponad siedemdziesiąt pięknie zilustrowanych przepisów na lekkie, zdrowe dania bez mięsa i z niewielką ilością glutenu.