Łodygi rabarbaru cięte w kostkę i suszone w całkowicie naturalnych warunkach bez użycia konserwantów. Dzięki temu rabarbar jest bardzo zdrowy i pełen właściwości odżywczych. W swoim składzie posiada wiele substancji o właściwościach antyoksydacyjnych. Suszony rabarbar dostarcza witaminę C, E, A, K oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6 i B9). Zawiera takie minerały jak cynk, fosfor, magnez, potas i sód. Nie zawiera cukru, poza tym sam w sobie jest niskokaloryczny oraz obfity w błonnik pokarmowy.
Rabarbar suszony jest popularną rośliną wykorzystywaną w kuchni od lat. Jego kwaskowy smak idealnie komponuje się ze słodką, śniadaniową granolą. Polecany jest do wszelkich deserów, ciast, ciasteczek, bułeczek drożdżowych. Dodany do herbaty wzmocni jej smak i doda wspaniałego aromatu. Rabarbar suszony można również dodawać do mięs. Taki smak z pewnością miło zaskoczy niejedno podniebienie.
Rabarbar to wieloletnia bylina pochodząca z Azji. Posiada on charakterystyczne duże liście oraz długie i grube łodygi. To właśnie łodygi używane są w kulinariach a zastosowanie ich do kompotu czy deserów przyczaiło nas do traktowania rabarbaru jako owocu, jednak jest on warzywem.
Waga netto: 500g
Kraj pochodzenia: POLSKA
Opakowanie:
Sprzedawany towar jest pakowany w torebki Doypack z zapięciem strunowym, dodatkowo jest zgrzewany w celu utrzymania świeżości.