Uwaga!!! Czas dostawy tego produktu trwa od 7 do 10 dni.
Ręczna prasa do winogron (10 l)
Zwykle winogrona i jabłka są miażdżone za pomocą prasy. Pod względem wydajności prasa ręczna znacznie przewyższa elektryczne domowe sokowirówki. Ale jeśli winogrona są podawane w całości, jabłka, marchewki, buraki i inne twarde soczyste potrawy są miażdżone. Do szlifowania stosuje się ręczne lub elektryczne krajalnice posuwowe.
Kosz prasy składa się z dwóch ścian:
wewnętrzna - z otworami
zewnętrzna - pełna (osłona ochronna)
Dzięki zewnętrznej ściance sok nie rozpryskuje się, lecz spływa bezpośrednio do pojemnika na sok.
Zasada działania wyciskarki: produkty umieszcza się w koszu, po czym za pomocą rączki obraca się śruba, która obniża tarczę dociskową. Z tego powodu powstaje ciśnienie na produkty, sok jest uwalniany i stopniowo spływa do talerza ze stali nierdzewnej. Talerz nie jest głęboki, ponieważ jest spryskany, sok wypływa i wpływa do wcześniej przygotowanego naczynia.
Prasę należy zamontować na niewielkim wzniesieniu, aby od dołu można było zamontować pojemnik na sok.
Rama, dysk, uchwyt i śruba wykonane są ze stali.
Dwie ścianki kosza oraz talerzyk na sok wykonane są ze stali nierdzewnej.
Przydatna objętość prasy - nie więcej niż 10 litrów.
Napęd - ręczny.
Waga - nie więcej niż 7 kg.