URZĄDZENIE WIELOFUNKCYJNE
RYŻOWAR
Yum Asia Panda
Idealny ryż za każdym razem
Must-have jeżeli lubisz zdrowo i pysznie jeść
Możliwość gotowania na parze (np. warzyw)
Zrobisz w nim również
owsiankę
kasze (jęczmienna, bulgur, gryczana)
jabłka z ryżem
zupy
warzywa na parze
pieczenie ciast
Ceramiczna misa z miernikiem
Sterowana cyfrowo technologia Fuzzy Logic stworzona do gotowania ryżu
Uroczy design kawaii połączony z ogromną funkcjonalnością
Specjalne funkcje do gotowania
ryż do sushi
długoziarnisty / krótkoziarnisty
brązowy
funkcja szybkiego gotowania
Akcesoria w zestawie: kosz do gotowania na parze, miarka do ryżu, łopatka do ryżu i łyżka do zupy
Stworzona przez ekspertów - firmę specjalizującą się w ryżowarach
WERSJA UK/EU
Pasuje do polskich gniazdek!
Produkt nowy. Nie używany. Lekko uszkodzony karton. Produkt z Niemiec.
Można w nim gotowac kasze jęczmienne, kuskus, pęczak, kaszel gryczana, jaglana, bulgur, warzywa na parze, owsianki, zupy, można w nim gotowac na parze, piec ciasta.
JAK DZIAŁA:
Panda wykorzystuje 7 faz gotowania,z których każda jest obliczana na podstawie czasu i temperatury przy użyciu specjalnych programów ryżowaru, aby stworzyć idealny ryż do posiłku.
1. Podgrzewanie –Panda zaczyna delikatnie podgrzewać ryż i wodę w wewnętrznej misce do temperatury między 50-60°C. To rozpoczyna cykl gotowania i jest kluczem do uwolnienia cukrów z ziaren ryżu do wody.
2. Absorbuj wodę –Temperatura gotowania jest dodatkowo zwiększana, podczas gdy zaawansowana logika rozmyta wprowadza niewielkie poprawki, aby uzyskać zakres między 50-80°C, aby ryż mógł optymalnie zacząć wchłaniać wodę w zależności od wybranego ustawienia.
3. Ogrzewanie –Temperatura zostaje ponownie zwiększona do 75-85°C, aby rozpocząć właściwy proces gotowania. Różni się to w zależności od wybranego ustawienia.
4. Gotowanie –Panda następnie zwiększa temperaturę do 100C temperatury wrzenia, aby odparować większość wody z wewnętrznej miski i dalej gotować ryż w części.
5. Para –Część cyklu gotowania dotycząca gotowania na parze umożliwia dalsze gotowanie ryżu, jednocześnie wchłaniając cukry z pozostałej wody z powrotem do ryżu, jednocześnie odparowując pozostałą wodę. Ta część cyklu sprawia, że ryż jest słodszy, bardziej pożywny, ma lepszy aromat/konsystencję i kończy końcowe gotowanie ziarna ryżu.
6. Schłodzenie równoważenie wody następuje następnie przy użyciu cykli w niskich temperaturach, aby upewnić się, że nie pozostała już woda, a ryż ma odpowiednią zawartość wilgoci.
7. Utrzymuj ciepło i gotuj na parze –Temperatura jest następnie utrzymywana na optymalnym poziomie 70-74°C, aby kontynuować gotowanie ryżu na parze i chronić ryż przed bakteriami itp . Dzięki temu ryż jest doskonale ugotowany, puszysty i pyszny oraz gotowy do użycia, gdy go potrzebujesz.