Sok kurkuma, imbir, cytryna, ananas, seler naciowy, pierzga, propolis, pyłek pszczeli, miód, cebula, czosnek, zioła - 500ml - 1szt
Sok kurkumowo-imbirowy z cytryną, ananasem, selerem naciowym, pyłkiem kwiatowym, pierzgą pszczelą, propolisem, miodem, cebulą, czosnkiem i ziołami.
Sok pijemy jako napój funkcjonalny, zwykle w formie małego szota z kieliszka. Jest idealnym uzupełnieniem diety przeciwzapalnej i przeciwnowotworowej.
To najlepsza forma profilaktyki przy niemal wszystkich chorobach, która polega na niwelowaniu niskiego stanu zapalnego w organizmie. Wszyscy mamy niski stan zapalny, który wynika m.in. z metabolizmu, ruchu i patogenów, a niwelując go na codzień, układ odpornościowy pozostaje gotowy na poważniejsze zagrożenia.Zmniejszając stan zapalny oraz wykonując ćwiczenia ruchowe, wzmacniamy nasz układ odpornościowy i umożliwiamy naszej grasicy odrastanie, a w konsekwencji odmładzamy cały organizm i odzyskujemy siły.
Nasz sok z kurkumy i imbiru ma niesamowicie silne działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Korzysta z efektu synergii różnych enzymów i metabolitów ze świeżych, niepasteryzowanych składników i wzmacnia całościowo organizm. Ma silne właściwości detoksykujące oraz rozgrzewające. Nie zawiera żadnych, ale to żadnych wzmacniaczy, konserwantów, przeciwutleniaczy, antyzbrylaczy, barwników czy cukru. Jest to surowa (raw) i wegańska mieszanina najlepszych superfoods.
Leczniczą miksturę przygotowaliśmy na bazie własnoręcznie tłoczonych na zimno soków głównie z kurkumy, imbiru, cytryny, ananasa, selera naciowego, cebuli i czosnku. Wzbogacamy go tym, co od pszczół najlepsze: propolisem, pierzgą, pyłkiem kwiatowym oraz miodem.
Następnie robimy wywar z wytłoczonych wcześniej korzeni kurkumy i imbiru, który jest ważnym składnikiem soku. Gotujemy go długo i powoli, dodając do korzeni suszoną kurkumę, imbir, kardamon, czarnuszkę, cynamon cejloński i gałkę muszkatołową. Frakcja suszona ma odmienne izomery kurkuminoidów, gingeroli, monoterpenów i polifenoli i synergizuje z frakcją świeżą. Następnie ponownie wyciskamy na zimno wywar i łączymy go z sokiem.
Nad recepturą napoju pracujemy od 3 lat, wykonując testy różnych proporcji oraz stale poszukując nowych składników, które uzupełniają i wzmacniają właściwości napoju. Na ten moment jest to najlepsza możliwa receptura, która jest bezpieczna, nie podrażnia układu trawiennego i jest zachęcająca smakowo do stosowania codziennie.
Napój jest idealny dla wegan, wegetarian, diabetyków i sportowców, a także dla osób wykonujących ciężkie prace fizyczne i umysłowe. Jednym zdaniem: idealny dla wszystkich, a każdy kto pije go regularnie, doświadcza na sobie jego wspaniałych właściwości, a to dla nas największa motywacja, żeby wychodzić z naszym sokiem do ludzi :).
Skład soku:
- sok z kurkumy: 25,7%
- wywar z wyciśniętej kurkumy, imbiru i ziół: 17,1%
- sok z imbiru: 12,7%
- sok z cytryny: 12,8%
- sok z ananasa: 12,5%
- sok z selera naciowego: 7,8%
- sok z cebuli: 4,3%
- pyłek kwiatowy pszczeli: 1,8%
- oliwa extra virgin: 1,4%
- miód: 2,1%
- nalewka z propolis 13%: 1,1%
- pierzga pszczela: 0,4%
- sok z czosnku 0,3%
Skład wywaru z wyciśniętej kurkumy, imbiru i ziół na 1 butelkę:
- wyciśnięta wcześniej kurkuma
- wyciśnięty wcześniej imbir,
- 2 g kurkuma mielona,
- 2 g imbir mielony,
- 2 g czarnuszka cała,
- 0,5 g kardamon mielony,
- 0,5 g cynamon cejloński mielony,
- 0,5 g gałka muszkatołowa mielona.
Dawkowanie: 40 ml profilaktycznie codziennie rano po posiłku, bezpośrednio z kieliszka lub rozcieńczone z wodą lub herbatą. Gdy czujesz, że spada ci odporność, pij zdecydowanie więcej! Poczujesz, że sok działa jak lek przeciwzapalny. Na odbudowanie odporności po chorobie zalecamy 2-3 kieliszki dziennie przez minimum 2 tygodnie, dopóki nie poczujesz się w pełni sił.
Dostępny w butelkach 500 ml. Zdatność do spożycia: 1 miesiąc. Przechowywać w lodówce, to produkt chłodniczy. Nie do spożycia przez kobiety w ciąży, dzieci do 3 r.ż. i osoby z alergią na którykolwiek ze składników, zwłaszcza produkty pszczele. Produkt zawiera cytrynę, mogącą powodować alergie lub nietolerancję. Ostrzegamy o możliwej obecności w produkcie alergenów z orzeszków, zbóż i nabiału, które mogą znaleźć się w produkcie w sposób niezamierzony, przypadkowy i mimo dołożenia wszelkich starań, aby takie zanieczyszczenie nie powstało.