Suplement diety LR Health & Beauty Pro 12 probiotyki kapsułki 30 szt.
LR LIFETAKT Pro 12 Kapsułki
Pro 12 Kapsułki – wyjątkowe połączenie bakterii dla wsparcia ogólnego samopoczucia
Jelita są nie tylko jednym z największych narządów w naszym organizmie, lecz również w dużej mierze odpowiedzialne za nasze ogólne samopoczucie. Ściany ludzkiego jelita są zasiedlone przez dobre bakterie oraz pozostałe bakterie. Naturalna równowaga tych bakterii ma duży wpływ na ogólne samopoczucie.
Wsparciem w tym zakresie mogą być kapsułki Pro 12. Każda kapsułka zawiera łącznie ok. 1 miliard bakterii, zaliczanych do 12 różnych kultur bakterii. To wyjątkowe połączenie.
Dla skuteczności produktów probiotycznych decydująca jest ilość bakterii, które przetrwają krytyczną fazę przejścia przez pasaż żołądkowy na drodze do jelit. Znajdujący się w żołądku kwas solny może zniszczyć bakterie i w ten sposób pozbawić je skuteczności. Podwójna enkapsulacja bakterie znacznie skuteczniej niż wiele innych produktów.
Składniki
Składniki: fruktooligosacharydy (40%), skrobia kukurydziana, osłona kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza), kultury bakterii (B. longum, B. breve, B. bifidum, B. infantis, B. lactis, L. plantarum, L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus, L. acidophilus, L. bulgaricus, S. thermophilus), maltodekstryna, substancja wypełniająca (mikrokrystaliczna celuloza), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu). Może zawierać śladowe ilości laktozy i soi.
Sposób stosowania: jedna kapsułka Pro12 dziennie, popić szklanką płynu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety, która wraz ze zdrowym trybem życia ma duże znaczenie. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Opakowanie przechowywać dobrze zamknięte, w suchym miejscu o temperaturze pokojowej. Raz otwarty pojemnik dokładnie zamykać po każdym użyciu.ekawostki
Kapsułki Pro 12 składają się z następujących 12 wartościowych szczepów bakterii: Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium bifidum Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus oraz Streptococcus thermophilus.
Dodatkowo zawierają one FOS (fruktooligosacharydy).