O przedmiocie

kiszony śledź
Owiany złą sławą, śmierdzący ohydnie i niebezpieczny do tego stopnia, że nie wolno się z nim pojawić na pokładzie samolotu - tak w skrócie można zacząć opowieść o tym, czym jest szwedzki kiszony śledź, surströmming.

Kiszony śledź, jedną z najbardziej śmierdzących potraw świata. Coś dla koneserów smaku lub hardcorowych amatorów mocnych doznań!!!

Co to jest?
Surströmming to kiszone śledzie, które jada się w Szwecji przynajmniej od XVI wieku. Świeże śledzie się zasala, po czym poddaje procesowi fermentacji przez minimum pół roku. Surströmming sprzedaje się jako konserwę. Z reguły jest wydęta, grozi wybuchem i eksplozją smrodu, należy ją więc otwierać nad wyraz ostrożnie.

Każda puszka przechowywana według zaleceń producenta w chłodni w temperaturze od 4°C do 6°C. Po otrzymaniu produktu warto trzymać go w lodówce, aby zapewnić optymalne warunki.

ŚLEDZIE DOSTĘPNE OD RĘKI

Data produkcji: 2023 roku - najświeższa dostawa.

Data ważności: 2025 rok

  • Stan: Nowy
  • Stan: Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 834265bc-e42f-4959-a76b-78c8ac1577ab

Przetwory rybne

Żywiec  
(8)
Choczewo  
(7)
Gdynia  
(5)
Ząbki  
(5)
Buczkowo  
(3)
Zielonki  
(3)
Parczew  
(3)
Golesze-Parcela  
(2)
Zgierz  
(2)
Lubin  
(2)
Warka  
(1)
Leśniki  
(1)
Tarnów  
(1)
Bąkowo  
(1)
Nowy Sącz  
(1)
Ustka  
(1)
Malbork  
(1)
Olsztyn  
(1)
Przybyszew  
(1)
Świętochłowice  
(1)
Cieszyn  
(1)
Płock  
(1)
Mosina  
(1)
Tuchola  
(1)
Stargard  
(1)
Brodnica  
(1)
Złotów  
(1)
Brzeg Dolny  
(1)
Szczecinek  
(1)
Skokowa  
(1)
Rawa Mazowiecka  
(1)
Stary Sącz  
(1)
Włodawa  
(1)
Chorzów  
(1)
Sulęcinek  
(1)
Katowice  
(1)
Pruszków  
(1)
Sanok  
(1)
Wejherowo  
(1)
Adamowizna  
(1)
Dębica  
(1)
Słubice  
(1)
Łazy  
(1)
Chodzież  
(1)
Zabrze  
(1)
Pionki  
(1)