O przedmiocie

Kiszone Śledzie
Owiany złą sławą, śmierdzący i niebezpieczny do tego stopnia, że nie wolno się z nim pojawić na pokładzie samolotu - tak w skrócie można zacząć opowieść o tym, czym jest szwedzki kiszony śledź, surströmming.

Co to jest?
Surströmming to kiszone śledzie, które jada się w Szwecji przynajmniej od XVI wieku. Świeże śledzie się zasala, po czym poddaje procesowi fermentacji przez minimum pół roku. Surströmming sprzedaje się jako konserwę. Z reguły jest wydęta, grozi wybuchem i eksplozją smrodu, należy ją więc otwierać nad wyraz ostrożnie.

  • Stan: Nowy
  • Marka: inny
  • Stan: Nowy
  • Marka: inny
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 967c0dbc-d5bb-44b0-ac4b-9b79873e34ab

Przetwory rybne

Żywiec  
(8)
Choczewo  
(7)
Gdynia  
(5)
Ząbki  
(5)
Buczkowo  
(3)
Zielonki  
(3)
Parczew  
(3)
Golesze-Parcela  
(2)
Zgierz  
(2)
Lubin  
(2)
Warka  
(1)
Leśniki  
(1)
Tarnów  
(1)
Bąkowo  
(1)
Nowy Sącz  
(1)
Ustka  
(1)
Malbork  
(1)
Olsztyn  
(1)
Przybyszew  
(1)
Świętochłowice  
(1)
Cieszyn  
(1)
Płock  
(1)
Mosina  
(1)
Tuchola  
(1)
Stargard  
(1)
Brodnica  
(1)
Złotów  
(1)
Brzeg Dolny  
(1)
Szczecinek  
(1)
Skokowa  
(1)
Rawa Mazowiecka  
(1)
Stary Sącz  
(1)
Włodawa  
(1)
Chorzów  
(1)
Sulęcinek  
(1)
Katowice  
(1)
Pruszków  
(1)
Sanok  
(1)
Wejherowo  
(1)
Adamowizna  
(1)
Dębica  
(1)
Słubice  
(1)
Łazy  
(1)
Chodzież  
(1)
Zabrze  
(1)
Pionki  
(1)