O przedmiocie

kiszony śledź
Owiany złą sławą, śmierdzący ohydnie i niebezpieczny do tego stopnia, że nie wolno się z nim pojawić na pokładzie samolotu - tak w skrócie można zacząć opowieść o tym, czym jest szwedzki kiszony śledź, surströmming.

Co to jest?
Surströmming to kiszone śledzie, które jada się w Szwecji przynajmniej od XVI wieku. Świeże śledzie się zasala, po czym poddaje procesowi fermentacji przez minimum pół roku. Surströmming sprzedaje się jako konserwę. Z reguły jest wydęta, grozi wybuchem i eksplozją smrodu, należy ją więc otwierać nad wyraz ostrożnie.

Zakup kiszonych śledzi Surstromming to niezwykły pomysł na niecodzienną imprezę...

Każda puszka przechowywana według zaleceń producenta w chłodni w temperaturze od 4°C do 6°C. Po otrzymaniu produktu, trzymać go w lodówce, aby zapewnić optymalne warunki.

  • Stan: Nowy
  • Nazwa handlowa: Surstromming Roda Ulven
  • Waga: 0.40 kg
  • Sposób konserwacji: solone
  • Stan opakowania: oryginalne
  • Stan: Nowy
  • Nazwa handlowa: Surstromming Roda Ulven
  • Waga: 0.40 kg
  • Sposób konserwacji: solone
  • Stan opakowania: oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: ebb11486-2c6b-4b56-bf92-729ed6e0a004

Przetwory rybne

Żywiec  
(8)
Choczewo  
(7)
Gdynia  
(5)
Ząbki  
(5)
Buczkowo  
(3)
Zielonki  
(3)
Parczew  
(3)
Golesze-Parcela  
(2)
Zgierz  
(2)
Lubin  
(2)
Warka  
(1)
Leśniki  
(1)
Tarnów  
(1)
Bąkowo  
(1)
Nowy Sącz  
(1)
Ustka  
(1)
Malbork  
(1)
Olsztyn  
(1)
Przybyszew  
(1)
Świętochłowice  
(1)
Cieszyn  
(1)
Płock  
(1)
Mosina  
(1)
Tuchola  
(1)
Stargard  
(1)
Brodnica  
(1)
Złotów  
(1)
Brzeg Dolny  
(1)
Szczecinek  
(1)
Skokowa  
(1)
Rawa Mazowiecka  
(1)
Stary Sącz  
(1)
Włodawa  
(1)
Chorzów  
(1)
Sulęcinek  
(1)
Katowice  
(1)
Pruszków  
(1)
Sanok  
(1)
Wejherowo  
(1)
Adamowizna  
(1)
Dębica  
(1)
Słubice  
(1)
Łazy  
(1)
Chodzież  
(1)
Zabrze  
(1)
Pionki  
(1)