Nasza szynka wiejska, po przekrojeniu jest widoczne wzrokiem włókna mięśniowe , nie jedna zbita masa mięsa.
Na zewnątrz posiada wygląd mięsa wędzonego. Po przekrojeniu sine zabarwienia świadczą o normalnym wyglądzie mięsa które jest np. ugotowane w gospodarstwie domowym, świadczy to o braku dodatków chemicznych typu E .
Ale za to smak naturalny mięsa i przechowywanie też świadczy o naturalnym mięsie.
SZYNKA , przygotowana z całego mięśnia ( bez na strzyków) szynki wieprzowej, zamarynowane go przez około 7-10 dni . W oplocie ręcznym z sznurka . Wędzona w temperaturze kontrolowanej około 80'C w wędzarni tradycyjnej opalanej drewnem olchowym i dębowym. Przez około 4-5 godz. Następnie parzona w temperaturze 80C przez 1.5 godz.
Posiada wygląd mięsnia wędzonego , smak mięsa wieprzowego z posmakiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
SKŁAD mięsień wieprzowy cały 100%
Sól, wywar z liścia laurowego i ziela angielskiego, cukier..
Z jednego kg mięśnia uzyskuje się 0.80 dag szynki gotowej..
Do wysyłki pakujemy próżniowo, bez osłonki gazowe, aby zachować świeżość , smak i zapach..
Cena dotyczy 1 kg.
Do każdej paczki zamienionej i nas dorzucamy smaczny gratis na degustacje z naszej oferty.
W przypadku jakich kolwiek informacji , pytań , uwag chętnie porozmawiamy
15 845-33- 50
w każdy dzień roboczy do godz. 10.00
Zapraszamy
NUMER WETERYNARYJNY ZAKŁADU PL 18187203 IW