Przedmiotem sprzedaży jest ekologiczny topinambur
Uprawiamy go na naszym eko gospodarstwie od 25 lat.
Topinambur – znany również pod nazwą słonecznik bulwiasty lub indiańska bulwa, ziemna gruszka czy karczoch jerozolimski – to nic innego, jak słonecznik bulwiasty. znakomita dla cukrzyków reguluje pozim cukru i cholesterolu, naturalny preabiotyk
Roślina, którą uznawano za chwast, pojawiająca się na stołach naszych przodków, kiedy bieda zaglądała im w oczy, wraca do łask. I to w jakim stylu! Wraz ze skorzonerą i brukwią jest serwowana w najdroższych restauracjach! Po wielu latach wraca moda na słonecznik bulwiasty, jest bowiem zdrowszy niż np. ziemniaki i bardziej odporny na warunki glebowe. Nie trzeba używać chemii, aby go uprawiać. Ponadto, w przeciwieństwie do ziemniaka, ma więcej zastosowań i można go jeść również na surowo.