O przedmiocie

Sadzeniaki. Bulwy już w większości fajnie ukorzenione
Smaczne bulwy można wybrać sobie do zjedzenia większe a mniejsze, drobne i średnie są super do sadzenia- wypada dużo więcej bulw na 1kg a topinambur jest bardzo żywotny, rośnie z każdego kawałka

W ofercie też selekcjonowane bulwy i sadzonki

rewelacyjny kulinarnie i zdrowotnie
roślina szybko rosnąca o wszechstronnym zastosowaniu:
-jadalne bulwy o właściwościach leczniczych i bogatych walorach smakowych -na surowo; ugotowane, pieczone, smażone, zupa krem
-także liście przyrządzane jak szpinak;
- młode pędy mogą zastąpić szparagi
- właściwości lecznice opisane poniżej

dorasta do 2,5 m; kwitnie późnym latem; świetnie nadaje się jako roślina ozdobna; dzięki zwartej bryle często stosowana jako żywopłot i estetyczna ochrona od wiatru;
- raz posadzony samoczynnie odnawia się z pozostałości bulw

Właściwości LECZNICZE:
-podnosi ODPORNOŚĆ organizmu na infekcje,
-zakwasza i OCZYSZCZA organizm, pomaga pozbyć się metali ciężkich, radionuklidów i toksyn pochodzenia organicznego
-stabilizuje poziomu cukru we krwi,-dla CUKRZYKÓW
- niweluje „zły cholesterol” w organizmie,
-obniża ciśnienie krwi,
-wspomaga i usprawnia pracę przewodu pokarmowego, naturalny PROBIOTYK
- daje uczucie sytości ponieważ długo zalega w żołądku; w diecie redukyjnej i w kuracjach ODCHUDZAJĄCYCH
- chroni i oczyszcza wątrobę, śledzionę, trzustkę i nerki,
- ułatwia przyswajanie żelaza, wapnia i magnezu oraz usuwanie alkoholu z krwi i złogów solnych z całego organizmu.
- właściwości antystresowe
-poprawia zdolność KONCENTRACJI
- Zawierają WITAMINY C i witaminy z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6); wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, krzem, sód, cynk, miedź, mangan, selen.

Topinambur - KULINARNIE wszechstronny
Topinambur traktowany jest w diecie jako bardzo wartościowy składnik odżywczy. Pyszne na surowo. Bulwy można spożywać po uprzednim ugotowaniu, parowaniu, pieczeniu, blanszowaniu, moczeniu w rozcieńczonym occie lub smażeniu, a także surowe, pokrojone w plastry lub szatkowane, jako dodatek do sałatek. Polecane są także w marynacie oraz zapiekane z serem cheddar. Mogą być konserwowane lub kiszone z dodatkiem cebuli lub czosnku. Używa się ich do przygotowywania surówek, sałatek, dipów, zup, kremów, past; smarowideł, delikatnych frytek i chipsów i wiele innych. W zastępstwie ziemniaków.

  • Stan: Bardzo dobry
  • Stan: Bardzo dobry
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 669028b6-a3ae-4702-840c-085d0ca77b57

Bulwy, cebulki, kłącza

Dobromierz  
(75)
Sieraków  
(9)
Piaski  
(5)
Karolówka  
(5)
Żelazków  
(4)
Kuleszewo  
(4)
Opalenica  
(4)
Biała Podlaska  
(3)
Kaczyce  
(3)
Brzozów  
(3)
Skoki  
(3)
Zduny  
(3)
Zabierzów  
(3)
Myślenice  
(2)
Wadowice  
(2)
Wolica Śniatycka  
(2)
Bogatynia  
(2)
Tomaszów Mazowiecki  
(2)
Racibórz  
(2)
Kaliszkowice Ołobockie  
(2)
Rusocin  
(2)
Pruszków  
(2)
Stanin  
(2)
Działoszyn  
(1)
Nasiechowice  
(1)
Sułów  
(1)
Piotrków Trybunalski  
(1)
Sułkowice  
(1)
Krotoszyn  
(1)
Witaszyce  
(1)
Chrzelice  
(1)
Jarocin  
(1)
Wilkowiecko  
(1)
Dmosin  
(1)
Gzowo  
(1)
Skoki  
(1)
Bystrzyca Kłodzka  
(1)
Bydgoszcz  
(1)
Ełk  
(1)
Ostrów Wielkopolski  
(1)
Puławy  
(1)
Drzewica  
(1)
Frycowa  
(1)
Pawęzów  
(1)
Sztum  
(1)
Włoszczowa  
(1)
Palędzie  
(1)
Bolesławiec  
(1)
Miejska Górka  
(1)
Zabratówka  
(1)
Legnica  
(1)
Księżpol  
(1)
Żabokliki  
(1)
Dobra  
(1)
Nowa Wieś Lęborska  
(1)
Czasław  
(1)
Wiechucice  
(1)
Bolów  
(1)
Siedlce  
(1)
Strzygi  
(1)
Ostrowiec Świętokrzyski  
(1)
Jemielnica  
(1)
Lisowice  
(1)
Szczecinek  
(1)
Drohojów  
(1)
Przysucha  
(1)
Koronowo  
(1)
Koło  
(1)
Pawłowiczki  
(1)
Głogówek  
(1)
Olkusz  
(1)
Lidzbark Warmiński  
(1)
Korytnica  
(1)
Kłodzko  
(1)
Kurów  
(1)
Karczew  
(1)
Łapczyca  
(1)
Ługi  
(1)
Izbica  
(1)
Jedlicze  
(1)
Klimontów  
(1)
Tarnawa Dolna  
(1)
Waleńczów  
(1)
Jelcz-Laskowice  
(1)
Andrychów  
(1)
Goleniów  
(1)
Śrem  
(1)
Torzym  
(1)
Dębe Wielkie  
(1)
Cegłów  
(1)
Wasilków  
(1)
Sławka Wielka  
(1)
Rudna  
(1)
Szczepańcowa  
(1)
Skwierzyna  
(1)
Jarosław  
(1)