"Warzywa mało znane. Uprawa i przyrządzanie" dr Helena Fajkowska i mgr Krystyna Wolfowa, Wyd. IV
Książka omawia szeroko i specjalistycznie kwestię uprawy różnych warzyw: jarmużu, brokuła, kapusty pekińskiej, brukselki, różnych odmian sałaty, selera, karczocha i wielu innych. Oprócz warunków uprawy, pielęgnacji roślin, znajdziemy w tej książce przepisy na potrawy z wykorzystaniem tych rozmaitych warzyw. Zobacz spis treści!
Stan książki: dobry (podpis na okładce, inicjały na krawędziach, pożółkły papier, podkreślenia żółtym flamastrem w tekście na 4 stronach, sklejony przezroczystą taśmą grzbiet książki), zobacz zdjęcia!
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wydania: 1985
Ilość stron: 348
Wymiary: 10,3 x 14,3 cm
ISBN: 83-09-00672-1