Wędzarnia wędzona na gorąco z uszczelnieniem wodnym
Wędzarnia wędzona na gorąco jest w pełni wyposażona i gotowa do użytku, przeznaczona do użytku na otwartym ogniu. W wędzarni dach jest wykonany z „domu”, który nie pozwala na spływ nagromadzonej pary na produkty. W pokrywie można zamontować termometr, który pomoże określić temperaturę w komorze, w której gotuje się jedzenie, tak duży zakres pomiaru temperatury zapobiega przegrzaniu termometru. Przeznaczony do palenia ulubionych produktów na zrębkach. Bardzo wygodny i intuicyjny pozwala na przyrządzanie pysznych smakołyków bez użycia chemii. Obecność termometru jest niezbędna do dokładności produktów do gotowania. Przemyślana konstrukcja, a mianowicie obecność uszczelnienia wodnego i wylotu dymu, pozwala na korzystanie z wędzarni nawet w kuchni budynku mieszkalnego lub mieszkania.
ZASADA DZIAŁANIA:
Wlać drzazgę na dno wędzarni, postawić tacę, położyć produkt na ruszcie, przykryć pokrywką.
Wlać wodę po obwodzie pokrywy (tzw. uszczelnienie wodne) i podpalić wędzarnię. W przypadku zastosowania w domu na złączkę (rurkę) można założyć wąż w celu odprowadzenia dymu do okapu lub okna.
Gdy tylko dym zacznie opuszczać wędzarnię, odnotowujemy czas – proces wędzenia rozpoczęty!
Pakiet zawiera:
• Wędzarnia - 1 szt
• Osłona-dom - 1 szt
• Taca do zbierania tłuszczu - 1 szt.
• Kratki - 2
INFORMACJE CZAS GOTOWANIA:
• Udka z kurczaka 30 – 45 min.
• Kurczak 60-90 min.
• Smalec lub żeberka 45-60 min.
• Szynka, łosoś 60 90 min.
• Kiełbaski 45-60 min.
wymiary 520*310*310 mm grubość 2 mm