ODKRYJ PONAD 350 PYSZNYCH PRZEPISÓW
Wielka księga soków
Książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski to prosty i pyszny sposób na zapewnienie sobie "codziennej ósemki", czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji świeżych owoców
Informacje na temat 7 głównych układów naszego ciała, a w szczególności na tematy ich roli w zachowaniu zdrowia, potencjalnych schorzeń oraz zmian, jakie można wprowadzić w diecie i stylu życia, aby utrzymywać optymalny poziom ich funkcjonowania.
Szczegóły dotyczące 80 powszechnych problemów zdrowotnych wraz z zaleceniami dotyczącymi możliwości ich łagodzenia za pomocą naturalnych produktów żywnościowych.
128 zdjęć owoców, warzyw i ziół, a także informacje na temat ich właściwości leczniczych oraz rady dotyczącej zakupów i przechowania produktów.
16 stron kolorowych zdjęć, inspirujących do robienia soków.
Dietetycy mówią o spożywaniu trzech porcji owoców i pięciu porcji warzyw każdego dnia. W dzisiejszym zabieganym świecie nawet osoba najbardziej zdyscyplinowana może mieć kłopot z uwzględnieniem w swojej codziennej diecie tak dużej ilości owoców i warzyw. Może zatem należałoby je pić ?