Model Edesa PA-12 jest w pełni profesjonalną maszynką do mięsa stworzoną do wydajnej pracy. Ten wilk do mięsa charakteryzuje się mocą przerobową szacowaną na 200 kg na godzinę. Specjalne roziązania i odpowiednio dobrane komponenty gwarantują niezawodność i bezproblemową pracę. Urządzenie łatwo utrzymać w czystości dzięki odpowiedniej kształtowi oraz komponentą użytych do budowy.
- Maszynka do mięsa przeznaczona do użytku profesjonalnego. Zaprojektowana i wykonana zgodnie z dyrektywami CE.
- Korpus wykonany z aluminium oraz stali nierdzewnej. Urządzenie posiada tackę podawczą i odbiorczą wykonane ze stali nierdzewnej oraz popychacz ułatwiający wprowadzenie produktu do otworu wlotowego.
- Sterowanie z automatycznym wyłącznikiem zapobiegającym niekontrolowanemu uruchomieniu urządzenia w przypadku ewentualnego zaniku napięcia w sieci. Urządzenie sterowane bezpiecznym napięciem 24 V.
- Przekładnie przystosowane do dużych obciążeń, koła zębate reduktora pracują w kąpieli olejowej.
- W modelach PA-12 podajnik ślimakowy wykonany jest z aluminium, natomiast nóż i misa wykonane są ze stali nierdzewnej.