Dziękujemy za zainteresowanie naszymi serami.
Sery produkujemy z najwyższej jakości mleka, które dostarcza nam Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie.
Gwarancją jakości jest powolny proces przetwarzania mleka, przez naszych włoskich mistrzów serowarstwa, którzy z pokolenia na pokolenie zajmują się produkcją serów.
W powolnym i starannym procesie przetwarzania, możliwe jest naturalne dojrzewanie naszego sera.
To właśnie rzemieślnicza ręczna praca daje należyte efekty.
RICOTTA:
-oryginalna włoska ricotta
-opakowanie 250 gramów, ricotta jest serem miękkim
-używa się jej przede wszystkim jako składnik kremów. Na bazie ricotty powstaje np. nadziennie do cannoli. Ricottę używa się również w kuchni do dań wytrawnych jako składnik sosów, makaronów czy farszy.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu tel. +48 786 679 042 lub mailowego : kontakt@fattoriaitaliana.pl