Zestaw trzech książek kucharskich
1. Potrawy z ryb Henryk Dębski
W książce znajdziemy: co należy wiedzieć o rybach i ich przyrządzaniu; krótka charakterystyka ryb; ryby słodkowodne; ryby morskie; obróbka wstępna ryb; obróbka termiczna ryb.
ISBN: 83-225-0058-0.
Wymiary: 21,7 cm x 14,9 cm.
Oprawa miekka
Stan dobry plus. Śladowe przytarcia i zagięcia. Pożółkłe strony.
Wyd. Watra, 1983. 351 stron.
2. 100 potraw ze śledzi Dionizy Szepietowski
Wybór przepisów na potrawy ze śledzi róznych gatunków – śledzie solone, świeże i makrele podawane na gorąco, przystawki ze śledzi.
Szczegóły
Miejsce wydaniaWarszawa
Rok wydania1975
WydawcaWydawnictwo Watra
Waga0,060
Format20,5 cm
Ilość stron46
Oprawamiękka, kartonowa
ISBNbrak
Stan produktudobry
3. Ryby smaczne I zdrowe
Hanna Szymanderska
Kategoria : kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo : Prószyński i S-ka
Data wydania : 1998-01-01
Data 1. wyd. pol. : 1998-01-01
Liczba stron : 96
Język : polski
ISBN : 8373374574
Książeczka prezentuje kilkadziesiąt przepisów na wyjątkowo lekkostrawne i niskokaloryczne dania. Ryby - jak powszechnie wiadomo - zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak żelazo, wapń, fosfor, magnez i potas oraz witamin z grupy B. Autorka, chcąc jak najpełniej zaprezentować walory smakowe, poza szczegółowymi recepturami na potrawy, przytacza zasady postępowania przy wstępnej obróbce ryb.
Wysyłka lub odbiór osobisty.
Większa część pieniędzy zostanie przeznaczona na schronisko