O przedmiocie

OFERTA DOTYCZY:
1. Grzybek (średnica 6-7 cm) wraz ze starterem (ok. 200 ml)
2. Ulotka informacyjna

KOMBUCHA - CO TO JEST?
Kombucha, inaczej zwana grzybem herbacianym, scoby - przerabia cukier oraz herbatę na kwas glukuronowy (detoksykacja). Ma postać galaretowatej masy przypominającej kształtem meduzę. Dodana do posłodzonej herbaty inicjuje proces fermentacji, w wyniku której powstaje napój z kombuchy, Napój jest orzeźwiający, lekko musujący, smakiem przypominający sok jabłkowy.

HODOWLA (proporcje na 1 litr):
- 70 g cukru oraz zieloną herbatę (1 łyżka stołowa lub 2-3 torebki) zalewamy ok 800 ml wrzątku,
- studzimy do temp. pokojowej,
- wlewamy do litrowego słoja (jednocześnie pozbywamy się fusów),
- umieszczamy grzybka (jasną stroną do góry),
- dodajemy starter (ok. 100 ml),
- odstawiamy w ciepłe, ciemne, nienasłonecznione miejsce, na 8-14 dni,
- gotową kombuchę zlewamy do właściwego naczynia, odstawiamy do lodówki,
- grzybka myjemy, oddzielamy nowego (wytworzy się na górze),
- powtarzamy cykl.

PAKOWANIE:
Dla zachowania świeżości, pakowanie odbywa się tuż przed wysyłką.

DOSTĘPNE FORMY WYSYŁKI:
- paczkomaty
- kurier
- RUCH

*) Kombucha nie jest suplementem diety, oraz lekiem w myśl "art. 29 ust 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia".

Stan Nowy
Producent inny
Stan opakowania oryginalne
Rodzaj grzyb herbaciany
Średnica 6.5 cm
Liczba sztuk 1 szt.
Cechy dodatkowe produkt rolnictwa ekologicznego
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.300 kg
Pojemność 200 ml
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 1c86dc15-73d3-4c05-9536-e1b07accde7e

Grzyb herbaciany

Poznań  
(9)
Warszawa  
(5)
Białystok  
(3)
Środa Śląska  
(2)
Chełm  
(1)
Bielsko-Biała  
(1)
Bystrzyca Kłodzka  
(1)
Radziejów  
(1)
Kalisz  
(1)
Piastów  
(1)
Kamyk  
(1)
Maków Podhalański  
(1)
Czernikówko  
(1)