O przedmiocie

Masło sklarowane Palce lizać! to produkt w 100% naturalny, wyrabiany według tradycyjnej indyjskiej receptury z polskiego mleka pochodzącego od bieszczadzkich krów. Nie zawiera konserwantów, barwników, ulepszaczy smaku i sztucznych zagęstników. Specyficzną, intensywnie żółtą barwę oraz charakterystyczną konsystencję zawdzięcza procesowi klarowania polegającemu na specjalnej obróbce termicznej. Producent przeprowadza go bardzo starannie przez co najmniej 7-8 godzin, dzięki czemu wszelkie cząstki stałe, szkodliwe substancje oraz woda zostają pieczołowicie oddzielone od czystego tłuszczu mlecznego.

Dzięki wyjątkowo starannej technice produkcji masło sklarowane Palce lizać! ma wiele dobroczynnych właściwości. Wielogodzinny proces klarowania eliminuje wszelkiego rodzaju zanieczyszczenia zawarte w krowim mleku oraz zabezpiecza produkt przed procesem utleniania. Charakteryzuje się wysoką zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych. Nie ma wpływu na profil lipidowy i nie podnosi poziomu cholesterolu we krwi. Jest produktem lekkostrawnym oraz cennym źródłem substancji odżywczych i wielu składników prozdrowotnych, w tym głównie witamin A, D, E i K oraz kwasu masłowego.

W przeciwieństwie do zwykłego masła nie pali się podczas smażenia. Wzbogaca zarówno smak zwyczajnych dań, takich jak jajecznica, naleśniki czy marchewka z groszkiem, jak i bardziej wykwintnych potraw na bazie łososia czy szparagów.

  • Dzięki swoim unikalnym właściwościom jest też doskonałym zamiennikiem oleju czy smalcu. Wysoka temperatura dymienia (260°C) pozwala na długie smażenie bez ryzyka wytwarzania substancji toksycznych oraz powstawania tłuszczów trans. Doskonały do potraw wymagających długiego smażenia w głębokim tłuszczu (frytki, pączki, faworki itp.).

  • Z powodzeniem zastąpi też margarynę zarówno jako baza do kanapek i innych przekąsek, jak i podstawa dań duszonych. Podkreśla naturalny smak warzyw, szczególnie marchewki, papryki, cukinii czy bakłażana.

  • Doskonały także do słodkich i słonych wypieków oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie masła (jak choćby ciasto francuskie). Nadaje się również do pieczenia mięs i ryb w wysokich temperaturach.

  • Niezbędny podczas przyrządzania dań kuchni indyjskiej i bliskowschodniej.

Całkowicie naturalny skład pozwala stosować produkt również do celów kosmetycznych. Z powodzeniem można zastąpić nim olejki do masażu oraz wszelkiego rodzaju dodatki do kąpieli wspomagające nawilżanie skóry. Doskonały jako składnik maseczek do twarzy i włosów, kremów czy naturalnych balsamów do ciała. Szczególnie dobroczynny dla skóry suchej oraz bezpieczny dla cery wrażliwej.

Dzięki wstępnej, długotrwałej obróbce termicznej produkt pozbawiony jest wszelkich bakterii i drobnoustrojów wpływających na proces jełczenia. Zapewnia to wyjątkowo długi okres przydatności – masło sklarowane Palce lizać! zachowuje świeżość przez wiele miesięcy, nawet w temperaturze pokojowej.

Stan Nowy
Nazwa handlowa Masło sklarowane ghee naturalne
Marka Palce Lizać
Rodzaj masło klarowane (ghee)
Waga 520 g
Cechy dodatkowe niski indeks glikemiczny, odpowiednie dla diety ketogenicznej, wegetariańskie
Produkt nie zawiera barwników, antyzbrylaczy, cukru, glutenu, GMO, tłuszczy trans (utwardzanych)
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.7 kg
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 079036b6-01ac-412e-999f-868e78d31870

Masło

Jazgarzewszczyzna  
(10)
Porzewnica  
(9)
Ząbki  
(7)
Międzyrzecz  
(1)
Brzegi  
(1)
Korzenna  
(1)
Łódź  
(1)
Turza Mała  
(1)
Leszno  
(1)
Luchowo  
(1)
Dąbrowa Górnicza  
(1)
Wrocław  
(1)
Olesno  
(1)
Modlnica  
(1)
Sosnowiec  
(1)
Kluczbork  
(1)
Biała Podlaska  
(1)
Izbica Kujawska  
(1)
Zawadzkie  
(1)
Bobolice  
(1)
Gdańsk  
(1)
Police  
(1)