O przedmiocie

Prawidłowo przyrządzone i przechowywane mięso jest mniej
narażone na rozwój bakterii, jednak także i one za sprawą soli peklowej zyskają różowy odcień i delikatniejszą strukturę. Sól peklowa biała nie zawiera dodatków ziołowych, jest więc neutralnym w smaku podstawowym i uniwersalnym
komponentem wędlin

Składniki:

sól, azotyn sodu 0,5- 0,6%, substancja
przeciwzbrylająca E535

Zastosowanie:

Mięso można peklować metodą „ na sucho” , stosując 20g soli peklowej na `1 kg mięsa. Mięso pekluję się przez 24 godz. W metodzie nastrzykowej stosuję się 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100ml wody na 1 kg mięsa. Peklowanie trwa 72 godziny

Stan Nowy
Nazwa handlowa Sól peklowa biała
Marka inna
Kod producenta Sól peklowa biała
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.25 kg
Cechy dodatkowe wegańskie, wegetariańskie
Produkt nie zawiera konserwantów, barwników
Postać sól drobnoziarnista
Rodzaj sól peklowa
Stan opakowania oryginalne
Waga 250 g
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 68b93ebc-10ee-4c9e-a1e9-2fb6e2551d80

Sól

Działoszyn  
(30)
Warszawa  
(4)
Wadowice  
(2)
Słomniki  
(2)
Łódź  
(2)
Ostrów Wielkopolski  
(2)
Rogoźnik  
(2)
Częstochowa  
(2)
Radomsko  
(2)
Brańsk  
(2)
Ząbki  
(1)
Skierniewice  
(1)
Opole  
(1)
Gdańsk  
(1)
Piaseczno  
(1)
Chałupki Dębniańskie  
(1)
Szczawnica  
(1)
Radom  
(1)
Koło  
(1)
Brzeziny  
(1)
Szałe  
(1)
Kochanowice  
(1)
Lubawa  
(1)
Bartoszyce  
(1)
Katowice  
(1)
Gdynia  
(1)
Lublin  
(1)