O przedmiocie

Soplówka jeżowata, znany również jako Hericium erinaceus, to jadalny grzyb drzewny, który rośnie na drzewach liściastych w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Ma charakterystyczny, puszysty wygląd, który przypomina sople lub kołpaki, stąd pochodzi jego nazwa.

Soplówka jeżowata jest ceniona ze względu na swoje właściwości zdrowotne, a badania wykazały, że może pomóc w poprawie funkcji układu nerwowego oraz w leczeniu niektórych chorób neurologicznych. Ponadto jest bogata w białko, witaminy i minerały, w tym potas, fosfor, żelazo i cynk.

Soplówka jeżowata jest często spożywana w formie kapsułek lub wyciągów, ale można ją także przyrządzać jako danie. Można ją smażyć, gotować, piec lub grillować i wykorzystać jako składnik w potrawach kuchni azjatyckiej, takich jak zupy miso, dania z makaronem i potrawy stir-fry.

Każda strzykawka wypełniona jest świeżą grzybnią w płynie. Zależy nam na żywotności grzybni podczas uprawy, dlatego przygotowujemy porcje z naszych aktualnych szczepów. Na opakowaniu znajdziesz precyzyjną datę wypełnienia.

Każda zamówiona przez Ciebie strzykawka jest szczelnie zamknięta zatyczką typu LUER LOCK, a do każdej z nich dołączamy sterylną igłę oraz instrukcję uprawy.

Nasze grzybnie to starannie wyselekcjonowane, silne szczepy o dynamicznym wzroście utrzymywane na agarze w szalkach Petriego. Przy każdym przenoszeniu wybieramy tylko najsilniejsze struktury, gwarantując doskonałą jakość. Dzięki własnej uprawie i testowaniu szczepów możemy dostarczyć Ci grzybnie najwyższej jakości.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 3df76604-1ee2-4731-b41e-10f64c2ccd5e

Grzybnie i mikoryza

Cieszyn  
(59)
Skrbeńsko  
(6)
Krosno  
(2)
Gdynia  
(1)
Warszawa  
(1)
Wołów  
(1)
Łódź  
(1)
Bytom  
(1)
Brąchnówko  
(1)
Borzęcin Duży  
(1)
Zasępiec  
(1)
Jedlina-Zdrój  
(1)
Biała Podlaska  
(1)
Komorze Przybysławskie  
(1)
Komańcza  
(1)
Jastków  
(1)
Pruszków  
(1)
Janów Lubelski  
(1)
Środa Wielkopolska  
(1)
Będzin  
(1)
Gdańsk  
(1)