O przedmiocie

Jest to Torf Profesjonalny Dedykowany i stosowany w Pieczarkarni.

Jedno opakowanie starcza na ponad 1m2 Podłoża to jest 4 Kostki o wym. 60/40/20 cm.

SKŁAD ; ok. 25l, ok (19 - 22 kg.)

♦ torf pośredni

♦ torf wysoki

♦ wapno defekacyjne

♦ kreda mineralna

Wszystkie surowce są badane na czystość mikrobiologiczną w laboratorium zakładowym oraz są monitorowane przez laboratorium Zakładu Mikrobiologii Glebowej Instytutu Ogrodnictwa.

- WŁAŚCIWOŚCI PRODUKTU GOTOWEGO

■ zapewniona czystość mikrobiologiczna; produkt wolny od pasożytów, szkodników i patogenów chorób pieczarek

■ struktura gruzełkowa właściwa dla okrywy uprawowej pieczarek

■ kwasowość w tolerancji 7,3 do 7,5 pH

■ wilgotność okrywy handlowej ok.75%

■ duża pojemność wodna pozwalająca zastosować maksymalne dawki wody zalecane w instrukcji uprawowej pieczarek.

■ okrywa dostępna jest w workach 25l, ok (19 - 22 kg.)

Torfy wchodzące w skład okrywy torfowej pochodzą z terenów nie objętych ochroną przyrody.

Żaden z surowców do produkcji nie jest genetycznie modyfikowany.

Od lat Na rynku pieczarkarskim utrzymujemy niezmiennie wysoką pozycję dzięki stabilnie wysokiej jakości produktu.

Poza produkcją zestawów do uprawy pieczarek zajmujemy się sprzedażą okrywy torfowej.

Wpływ okrywy na rozmiar grzybów
Jak sam tytuł sugeruje, okrywa odgrywa ma duży wpływ na rozmiar (średnicę) grzybów.

Okrywa jest również ważna dla wagi każdego poszczególnego grzyba. Im cięższa okrywa tym grzybów jest mniej, za to większych i cięższych.

Lekka okrywa powoduje za to, że grzybów jest więcej ale mniejszych i lżejszych.

Jeśli widzimy tendencję na rynku dla mniejszych grzybów, oznacza to, że producent potrzebuje więcej grzybów na m2, dobrze rozciągniętych ale absolutnie nie lekkich. Logicznym wyborem byłaby wiec lżejsza okrywa ale ta nie jest właściwa. Grzyby będą mniejsze ale za lekkie w wadze. Okrywa Eco-Garden jest z reguły cięższą okrywą ale ma właściwą strukturę do tego aby uprawiać także mniejsze grzyby gdy wymaga tego rynek. Jest wystarczająco otwarta i zawiera wystarczająco wody aby zapewnić ciężkiego grzyba. Ale to będzie wymagało specjalnej uwagi.

Jeśli rynek wymaga mniejszych grzybów jest bardzo ważne aby przygotować okrywę w pieczarkarni w odpowiedni sposób.

Najpierw trzeba się upewnić, że struktura pozostała otwarta ale lekko luźniejsza niż normalnie. Dodanie wody do okrywy nie stanowi problemu.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: de794721-af30-4393-a1b1-db0459e3ef93

Grzybnie i mikoryza

Cieszyn  
(59)
Skrbeńsko  
(6)
Krosno  
(2)
Gdynia  
(1)
Warszawa  
(1)
Wołów  
(1)
Łódź  
(1)
Bytom  
(1)
Brąchnówko  
(1)
Borzęcin Duży  
(1)
Zasępiec  
(1)
Jedlina-Zdrój  
(1)
Biała Podlaska  
(1)
Komorze Przybysławskie  
(1)
Komańcza  
(1)
Jastków  
(1)
Pruszków  
(1)
Janów Lubelski  
(1)
Środa Wielkopolska  
(1)
Będzin  
(1)
Gdańsk  
(1)