Szukasz

kombiwar halogenowy w Kombiwary

6 ogłoszeń

Kombiwary - Kupuj w atrakcyjnych cenach nowe i używane kombiwary elektryczne na Allegro Lokalnie

Kombiwar elektryczny – udoskonalony następca klasycznego prodiża

Kombiwar elektryczny, inaczej nazywany multicookerem to duże naczynie wykonane z żaroodpornego szkła lub ceramiki stali. W pokrywie garnka (misy) znajduje się moduł grzewczy, wentylator oraz panel sterowania. Kombiwar elektryczny to mistrz potraw jednogarnkowych. Dzięki dodatkowym akcesoriom (podstawki, ruszty, specjalne tacki) jest w stanie zastąpić garnek, piekarnik, grill, a nawet kuchenkę mikrofalową. Dzięki swojej wielofunkcyjności kombiwar elektryczny doskonale sprawdza się w małych kuchniach.

Pozwala ograniczyć zajęcie miejsca w szafkach, a jednocześnie nie rezygnować z ulubionych potraw. Kombiwar jest nie tylko uniwersalny, lecz także bardzo wydajny i wygodny w użyciu. Dzięki niewielkim rozmiarom i dużej sile grzewczej umożliwia znaczne skrócenie czasu obróbki termicznej produktów spożywczych. Jednocześnie zapewnia mniejsze zużycie energii w stosunku do klasycznych piekarników.

Potrawy, które możesz przygotować w kombiwarze

Mając w kuchni kombiwar elektryczny, upieczesz soczyste mięso, chrupkie pieczywo, ciasta i ciasteczka. Bez problemu przygotujesz też frytki i pieczone ziemniaki w mundurkach. Jeżeli wykorzystasz ruszt, przygotujesz szaszłyki i inne potrawy przypominające w smaku dania z grilla. Kombiwary umożliwiają też gotowanie na parze. W tym celu wystarczy wlać na dno misy niewielką ilość wody, a produkty spożywcze ułożyć na specjalnej tacce lub perforowanym naczyniu. Po kilkudziesięciu minutach będziesz cieszyć się naturalnym smakiem warzyw, mięsa czy ryb. Pieczenie i smażenie w kombiwarze nie wysusza produktów spożywczych. Mięso i warzywa są delikatne i soczyste, a ich skórka staje się chrupiąca i ładnie zarumieniona. W kombiwarach udają się świetnie ciasta biszkoptowe, tarty, zapiekanki. Możesz w nich dusić, podgrzewać i rozmrażać gotowe posiłki. Ponadto są efektywne przy odświeżaniu czerstwego pieczywa.

Kombiwar elektryczny i kombiwar halogenowy – różnice

Wśród dostępnych na rynku kombiwarów można wyróżnić urządzenia elektryczne i halogenowe. Kombiwar elektryczny wykorzystuje tradycyjne grzałki, znane z prodiży, grilli czy piekarników. Z kolei kombiwar halogenowy wykorzystuje grzałkę złożoną z żarników, które poza ciepłem emitują też intensywne światło. W ofercie rynkowej dominują kombiwary halogenowe. Do ich najważniejszych zalet należy błyskawiczne rozgrzewanie się i wysoki poziom bezpieczeństwa eksploatacji. Przy wyborze odpowiedniego modelu zwróć uwagę na pojemność i moc urządzenia, a także zakres regulacji siły grzania. Najlepsze są kombiwary pracujące w temperaturze od 0°C do około 250°C. Dzięki temu mogą pełnić nie tylko funkcję piekarnika, lecz także wolnowaru. Pozwalają łagodnie rozmrażać jedzenie i stosować technikę sous vide (powolne gotowanie w zamkniętych próżniowo torbach foliowych).

Kombiwary

Czerwionka-Leszczyny  
(8)
Warszawa  
(5)
Gdańsk  
(3)
Lublin  
(2)
Mieszkowice  
(2)
Szczecin  
(2)
Kraków  
(2)
Żerniki Wrocławskie  
(1)
Wrocław  
(1)
Opole  
(1)
Mrocza  
(1)
Strzelin  
(1)
Śliwice  
(1)
Lubsko  
(1)
Laskowa  
(1)
Pniewy  
(1)
Katowice  
(1)
Kczewo  
(1)
Kielce  
(1)
Wadowice  
(1)
Kije  
(1)
Zabrze  
(1)
Tychy  
(1)
Słupsk  
(1)
Gostyń  
(1)
Bielsko-Biała  
(1)